Panoramska gondola na Zlatiboru

Vesti

14.01.2021. - 12:53

Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru, koja povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara. Gradnja gondole je počela 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

 
 
Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je čestitao Zlatiboru i opštini Čajetina na velikom uspehu i poručio da Srbija tako i dalje treba da radi. 
 
"Došao sam da podržim jedan važan projekat i da kažem koliko se, kao predsednik Republike Srbije, radujem svakom uspehu i svemu što donosi dobro našim građanima i našoj zemlji", poručio je predsednik Vučić i čestitao  opštini Čajetina na velikom uspehu. On je najavio da će do kraja godine, do Svetog Nikole, biti završen deo puta do Požege, a da će se razmatrati i predlog izgradnje obilaznice oko Zlatibora. 
 
Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Nema sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora. Da vidimo kako i na koji način da približimo Zlatibor Beogradu i drugim urbanim centrima“, naveo je predsednik Vučić i najavio još novih investicija koje će olakšati život ljudima.
 
 
Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Predsedništvo Srbije

 
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da je gondola jedna od najvrednijih ulaganja u turizam. On je zahvalio predsedniku Vučiću što prisustvuje otvaranju gondole i istakao da je to početak dijaloga opozicije i vlasti i da se nada da će to biti u interesu države, Zlatibora i cele Srbije.
 
„Hvala svima koji su pomogli investiciju“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
 
Zlatibor, 14. januar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).