Panoramska gondola na Zlatiboru

Vesti

14.01.2021. - 12:53

Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru, koja povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara. Gradnja gondole je počela 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

 
 
Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je čestitao Zlatiboru i opštini Čajetina na velikom uspehu i poručio da Srbija tako i dalje treba da radi. 
 
"Došao sam da podržim jedan važan projekat i da kažem koliko se, kao predsednik Republike Srbije, radujem svakom uspehu i svemu što donosi dobro našim građanima i našoj zemlji", poručio je predsednik Vučić i čestitao  opštini Čajetina na velikom uspehu. On je najavio da će do kraja godine, do Svetog Nikole, biti završen deo puta do Požege, a da će se razmatrati i predlog izgradnje obilaznice oko Zlatibora. 
 
Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Nema sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora. Da vidimo kako i na koji način da približimo Zlatibor Beogradu i drugim urbanim centrima“, naveo je predsednik Vučić i najavio još novih investicija koje će olakšati život ljudima.
 
 
Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Predsedništvo Srbije

 
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da je gondola jedna od najvrednijih ulaganja u turizam. On je zahvalio predsedniku Vučiću što prisustvuje otvaranju gondole i istakao da je to početak dijaloga opozicije i vlasti i da se nada da će to biti u interesu države, Zlatibora i cele Srbije.
 
„Hvala svima koji su pomogli investiciju“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
 
Zlatibor, 14. januar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.