Панорамска гондола на Златибору

Вести

14.01.2021. - 12:53

Председник Вучић присуствовао свечаности поводом пуштања у рад панорамске гондоле на Златибору

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаности поводом пуштања у рад панорамске гондоле на Златибору, која повезује центар Златибора и највиши планински врх Торник преко Рибничког језера, у дужини од девет километара. Градња гондоле је почела 2016. године, а инвестиција је вредна око 13 милиона евра.

 
 
Панорамска гондола на Златибору

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је честитао Златибору и општини Чајетина на великом успеху и поручио да Србија тако и даље треба да ради. 
 
"Дошао сам да подржим један важан пројекат и да кажем колико се, као председник Републике Србије, радујем сваком успеху и свему што доноси добро нашим грађанима и нашој земљи", поручио је председник Вучић и честитао  општини Чајетина на великом успеху. Он је најавио да ће до краја године, до Светог Николе, бити завршен део пута до Пожеге, а да ће се разматрати и предлог изградње обилазнице око Златибора. 
 
Панорамска гондола на Златибору

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Нема сумње да ћемо изградити обилазницу око Златибора. Да видимо како и на који начин да приближимо Златибор Београду и другим урбаним центрима“, навео је председник Вучић и најавио још нових инвестиција које ће олакшати живот људима.
 
 
Панорамска гондола на Златибору

Фото: Председништво Србије

 
Председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је да је гондола једна од највреднијих улагања у туризам. Он је захвалио председнику Вучићу што присуствује отварању гондоле и истакао да је то почетак дијалога опозиције и власти и да се нада да ће то бити у интересу државе, Златибора и целе Србије.
 
„Хвала свима који су помогли инвестицију“, рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
 
Златибор, 14. јануар 2021. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.