Панорамска гондола на Златибору

Вести

14.01.2021. - 12:53

Председник Вучић присуствовао свечаности поводом пуштања у рад панорамске гондоле на Златибору

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаности поводом пуштања у рад панорамске гондоле на Златибору, која повезује центар Златибора и највиши планински врх Торник преко Рибничког језера, у дужини од девет километара. Градња гондоле је почела 2016. године, а инвестиција је вредна око 13 милиона евра.

 
 
Панорамска гондола на Златибору

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је честитао Златибору и општини Чајетина на великом успеху и поручио да Србија тако и даље треба да ради. 
 
"Дошао сам да подржим један важан пројекат и да кажем колико се, као председник Републике Србије, радујем сваком успеху и свему што доноси добро нашим грађанима и нашој земљи", поручио је председник Вучић и честитао  општини Чајетина на великом успеху. Он је најавио да ће до краја године, до Светог Николе, бити завршен део пута до Пожеге, а да ће се разматрати и предлог изградње обилазнице око Златибора. 
 
Панорамска гондола на Златибору

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Нема сумње да ћемо изградити обилазницу око Златибора. Да видимо како и на који начин да приближимо Златибор Београду и другим урбаним центрима“, навео је председник Вучић и најавио још нових инвестиција које ће олакшати живот људима.
 
 
Панорамска гондола на Златибору

Фото: Председништво Србије

 
Председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је да је гондола једна од највреднијих улагања у туризам. Он је захвалио председнику Вучићу што присуствује отварању гондоле и истакао да је то почетак дијалога опозиције и власти и да се нада да ће то бити у интересу државе, Златибора и целе Србије.
 
„Хвала свима који су помогли инвестицију“, рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
 
Златибор, 14. јануар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).