Predsednik Vučić u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine

Vesti

25.04.2021. - 21:47

Predsednik Vučić u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Predsednik Vučić istakao je da očekuje sredinom maja poziv za nastavak dijaloga i dodao da je Beograd spreman da se odazove pozivu i da će učestvovati u svakoj vrsti dijaloga.

"Srbija će se odazvati pozivu za dijalog i učestvovaćemo u svakoj vrsti dijaloga, želeli bismo da bude konstruktivan i da razgovaramo o rešavanju problema", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je istakao da postoje mnogi problemi, pre svega u energetici, i da su to stvari koje moraju promptno da se rešavaju zbog različitih tumačenja.
 
"Za nas je važno da garantujemo sigurnost i bezbednost za naše ljude, da rešavamo probleme. Insistirao sam na ispunjavanju obaveza iz Briselskog sporazuma, na Zajednici srpskih opština, i slobodi kretanja, protoka roba i usluga, sve što smo potpisali u Vašingtonu, jer je to dobro za Beograd, Prištinu. To je od presudnog značaja za napredak svih u regionu“, rekao je on i dodao da je sutrašnji dan veoma važan, te da će se razgovarati o regionalnim odnosima i vladavini prava.
 
Predsednik Vučić izrazio je uverenje da će uslediti ubrzanje evropskog puta Srbije.
 
"Srbiji ide dobro, korača jakim snažnim korakom među najbržim u Evropi. S jedne strane su vrednosti, s druge pragmatična politika očuvanja veza sa svim prijateljima. Ali najvažnije je ekonomija, ekonomija, ekonomija", zaključio je on.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).