Председник Вучић у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине

Вести

25.04.2021. - 21:47

Председник Вучић у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. Председник Вучић истакао је да очекује средином маја позив за наставак дијалога и додао да је Београд спреман да се одазове позиву и да ће учествовати у свакој врсти дијалога.

"Србија ће се одазвати позиву за дијалог и учествоваћемо у свакој врсти дијалога, желели бисмо да буде конструктиван и да разговарамо о решавању проблема", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је истакао да постоје многи проблеми, пре свега у енергетици, и да су то ствари које морају промптно да се решавају због различитих тумачења.
 
"За нас је важно да гарантујемо сигурност и безбедност за наше људе, да решавамо проблеме. Инсистирао сам на испуњавању обавеза из Бриселског споразума, на Заједници српских општина, и слободи кретања, протока роба и услуга, све што смо потписали у Вашингтону, јер је то добро за Београд, Приштину. То је од пресудног значаја за напредак свих у региону“, рекао је он и додао да је сутрашњи дан веома важан, те да ће се разговарати о регионалним односима и владавини права.
 
Председник Вучић изразио је уверење да ће уследити убрзање европског пута Србије.
 
"Србији иде добро, корача јаким снажним кораком међу најбржим у Европи. С једне стране су вредности, с друге прагматична политика очувања веза са свим пријатељима. Али најважније је економија, економија, економија", закључио је он.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).