Predsednik Vučić u poseti Briselu

Vesti

16.07.2020. - 21:02

Predsednik Vučić u poseti Briselu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u radnoj poseti Briselu gde se sastao sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom i evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem, nakon čega je održan trilateralni sastanak Beograda, Prištine i EU.

Predsednik Vučić prvo se sastao sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem sa kojim je razgovarao o reformama koje Srbija mora da obavi na putu ka EU, borbi protiv kovida 19, kao i ekonomsko-investicionom paketu za Zapadni Balkan koji Komisija treba da predstavi na jesen.
 
Predsednik Vučić u poseti Briselu

Foto Predsedništvo

Predsednik Vučić se u Briselu sastao i sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom koji je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da je EU ponovo preuzela kormilo procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine.
 
Borel je istakao da od Beograda i Prištine očekuje da obnovljenom dijalogu u Briselu pristupe u duhu kompromisa i pragmatizma sa evropskom budućnošću.
 
Predsednik Vučić u poseti Briselu

Foto Predsedništvo

 
Nakon trilateralnog sastanka Beograda, Prištine i EU, predsednik Vučić je istakao da su u Briselu pokrenuta važna pitanja i najavio nastavak razgovora na tehničkom nivou.
 
"Imali smo ne lake sastanke u Briselu, naša i albanska delegacija razgovarale su o dva ili tri pitanja koja smo dogovorili na samitu u Briselu i Parizu. Govorili smo o nestalim osobama i interno raseljenim licima, kao i o ekonomiji. Ovde pregovaramo i sa Briselom i sa najmoćnijim zemljama Evrope koje su priznale Kosovo. Mislim da smo se dobro pripremili za sastanak, da smo ga dobro vodili i da smo na najbolji način zastupali interese Srbije. Bili smo ozbiljni, odgovorni i videlo se tokom dijaloga da smo zaista došli da razgovaramo i da napravimo napredak“, preneo je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić u poseti Briselu

Foto Predsedništvo

 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).