Председник Вучић у посети Бриселу

Вести

16.07.2020. - 21:02

Председник Вучић у посети Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је данас у радној посети Бриселу где се састао са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом и европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархејијем, након чега је одржан трилатерални састанак Београда, Приштине и ЕУ.

Председник Вучић прво се састао са европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархејијем са којим је разговарао о реформама које Србија мора да обави на путу ка ЕУ, борби против ковида 19, као и економско-инвестиционом пакету за Западни Балкан који Kомисија треба да представи на јесен.
 
Председник Вучић у посети Бриселу

Фото Председништво

Председник Вучић се у Бриселу састао и са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом који је изразио своје задовољство чињеницом да је ЕУ поново преузела кормило процеса нормализације односа Београда и Приштине.
 
Борел је истакао да од Београда и Приштине очекује да обновљеном дијалогу у Бриселу приступе у духу компромиса и прагматизма са европском будућношћу.
 
Председник Вучић у посети Бриселу

Фото Председништво

 
Након трилатералног састанка Београда, Приштине и ЕУ, председник Вучић је истакао да су у Бриселу покренута важна питања и најавио наставак разговора на техничком нивоу.
 
"Имали смо не лаке састанке у Бриселу, наша и албанска делегација разговарале су о два или три питања која смо договорили на самиту у Бриселу и Паризу. Говорили смо о несталим особама и интерно расељеним лицима, као и о економији. Овде преговарамо и са Бриселом и са најмоћнијим земљама Европе које су признале Kосово. Мислим да смо се добро припремили за састанак, да смо га добро водили и да смо на најбољи начин заступали интересе Србије. Били смо озбиљни, одговорни и видело се током дијалога да смо заиста дошли да разговарамо и да направимо напредак“, пренео је председник Вучић.
 
Председник Вучић у посети Бриселу

Фото Председништво

 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).