Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Kipar

Vesti

05.04.2021. - 14:38

Predsednik Vučić uručio odlikovanje ministru spoljnih poslova Kipra

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je ministru inostranih poslova Kipra Nikosu Hristodulidisu Orden srpske zastave prvog stepena, za posebne zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kipra.

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Kipar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Dragi prijatelju, čast mi je da mogu lično da vam uručim orden. Odlikovani ste povodom Dana državnosti Srbije i želim celokupnoj srpskoj javnosti da kažem da je nosilac ovog odličja dragi prijatelj, ministar Kipra, države koja je uvek bila uz našu zemlju i naš narod, zemlje koja je stala u odbranu međunarodnog prava i pravde zalažući se uvek za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istrajavajući u takvom stavu uprkos pritiscima", rekao je predsednik Vučić.
 
On je ukazao da je Srbija upravo zahvaljujući ministru Hristodulidisu uvek smatrala Kipar najbližim prijateljem ne samo u okviru EU, već i među svim drugim zemljama i dodao da je Srbija uvek umela da ceni snažnu podršku Kipra.
 
Predsednik Vučić izrazio je uverenje da će srpsko-kiparska saradnja u svim oblastima društveno-privrednog života biti sve bogatija, a veze sve jače i rekao da se nada da će uskoro u Beogradu ugostiti predsednika Kipra na sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra.
 
Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Kipar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Hvala vam na tome što uvek pokazujete poverenje i ljubav prema srpskom narodu, baš kao što mi pokazujemo ozbiljnost, odgovornost i poverenje u naše odnose sa Kiprom. Hvala na svemu, a mi ćemo gledati da vama i vašem narodu uzvratimo", kazao je predsednik Vučić.
 
Ministar spoljnih poslova Republike Kipar rekao je da je počastvovan što je dobitnik vrednog priznanja, te da ga prihvata sa ogromnom zahvalnošću koja je izraz istorijskih veza, zajedničkih kulturnih vrednosti, verske tradicije i dugotrajnih veza prijateljstva koje nas ujedinjuje.
 
"Tokom istorije suočavali smo se sa brojnim izazovima koji su pretili egzistenciji naših naroda, ali smo sa velikom odlučnošću, koja je postala karakteristika naših naroda i solidarnošću i podrškom uspeli da odgovorimo na izazove i stekli smo pravo da u budućnost gledamo sa optimizmom, radeći sa komšijama na razvijanju mira, bezbednosti i prosperiteta", rekao je kiparski ministar.
 
Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Kipar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).