Састанак са министром спољних послова Републике Кипар

Вести

05.04.2021. - 14:38

Председник Вучић уручио одликовање министру спољних послова Кипра

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је министру иностраних послова Kипра Никосу Христодулидису Орден српске заставе првог степена, за посебне заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа Србије и Kипра.

Састанак са министром спољних послова Републике Кипар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Драги пријатељу, част ми је да могу лично да вам уручим орден. Одликовани сте поводом Дана државности Србије и желим целокупној српској јавности да кажем да је носилац овог одличја драги пријатељ, министар Kипра, државе која је увек била уз нашу земљу и наш народ, земље која је стала у одбрану међународног права и правде залажући се увек за очување територијалног интегритета и суверенитета Србије и истрајавајући у таквом ставу упркос притисцима", рекао је председник Вучић.
 
Он је указао да је Србија управо захваљујући министру Христодулидису увек сматрала Kипар најближим пријатељем не само у оквиру ЕУ, већ и међу свим другим земљама и додао да је Србија увек умела да цени снажну подршку Kипра.
 
Председник Вучић изразио је уверење да ће српско-кипарска сарадња у свим областима друштвено-привредног живота бити све богатија, а везе све јаче и рекао да се нада да ће ускоро у Београду угостити председника Kипра на седници Високог савета за сарадњу Србије и Kипра.
 
Састанак са министром спољних послова Републике Кипар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Хвала вам на томе што увек показујете поверење и љубав према српском народу, баш као што ми показујемо озбиљност, одговорност и поверење у наше односе са Kипром. Хвала на свему, а ми ћемо гледати да вама и вашем народу узвратимо", казао је председник Вучић.
 
Министар спољних послова Републике Кипар рекао је да је почаствован што је добитник вредног признања, те да га прихвата са огромном захвалношћу која је израз историјских веза, заједничких културних вредности, верске традиције и дуготрајних веза пријатељства које нас уједињује.
 
"Током историје суочавали смо се са бројним изазовима који су претили егзистенцији наших народа, али смо са великом одлучношћу, која је постала карактеристика наших народа и солидарношћу и подршком успели да одговоримо на изазове и стекли смо право да у будућност гледамо са оптимизмом, радећи са комшијама на развијању мира, безбедности и просперитета", рекао је кипарски министар.
 
Састанак са министром спољних послова Републике Кипар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).