Donacija vakcina Severnoj Makedoniji

Vesti

14.02.2021. - 11:12

Predsednik Vučić uručio vakcine Severnoj Makedoniji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas predsedniku Vlade Republike Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent vakcina, koji Republika Srbija donira Severnoj Makedoniji i poručio da je srećan što ta zemlja može da krene u imunizaciju i što je Srbija mogla da pomogne braći i prijateljima.

Donacija vakcina Severnoj Makedoniji

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Danas smo doneli 4.680 vakcina, to je prva faza, mislim da je to lepa vest za ljude u Severnoj Makedoniji, za našu braću. Srećan sam što će građani Severne Makedonije moći da krenu u imunizaciju i što smo mogli da pomognemo", naglasio je predsednik Vučić u obraćanju na graničnom prelazu Tabanovce.
 
"Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje prijateljstvo prema svim građanima Severne Makedonije", naglasio je on i dodao da je pravi prijatelj onaj ko vam se nađe u teškim trenucima, u nevolji, kada vam je nešto potrebno, a ne samo kada je lepo.
 
"Mi želimo da naše prijateljstvo napreduje i da uvećamo ekonomsku saradnju i da možemo da živimo ne samo kao najbliži susedi već i kao najbolji priajtelji", poručio je predsednik Vučić.
 
Donacija vakcina Severnoj Makedoniji

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić rekao je da su sinoć završene sve procedure za donaciju Fajzerovih vakcina Severnoj Makedoniji i da je sve učinjeno da se one što pre dopreme kako bi počela imunizacija zdravstvenih radnika u ovoj zemlji.
 
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministru Zlatiboru Lončaru što su izdejstvovali saglasnost od Fajzera i pružili prvu pomoć u vakcinama koja, kako je rekao, mnogo znači.
 
Zahvalio je i srpskom narodu na ogromnoj solidarnosti koju je iskazao i istakao da će sa vakcinama iz Srbije biti vakcinisani medicinski radnici u kovid centrima.
 
Donacija vakcina Severnoj Makedoniji

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Premijer Zaev je rekao i da je sve ovo izraz velikog prijateljstva, kao što je i otvaranje granica i drugi vidovi saradnje kroz "Mini Šengen".
 
"Potpisali smo dogovor o međusobnom pomaganju i radimo za dobro svih naroda", poručio je Zaev.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).