Донација вакцина Северној Македонији

Вести

14.02.2021. - 11:12

Председник Вучић уручио вакцине Северној Македонији

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас председнику Владе Републике Северне Македоније Зорану Заеву први контингент вакцина, који Република Србија донира Северној Македонији и поручио да је срећан што та земља може да крене у имунизацију и што је Србија могла да помогне браћи и пријатељима.

Донација вакцина Северној Македонији

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Данас смо донели 4.680 вакцина, то је прва фаза, мислим да је то лепа вест за људе у Северној Македонији, за нашу браћу. Срећан сам што ће грађани Северне Македоније моћи да крену у имунизацију и што смо могли да помогнемо", нагласио је председник Вучић у обраћању на граничном прелазу Табановце.
 
"Србија нема никаквих других интереса сем да показује пријатељство према свим грађанима Северне Македоније", нагласио је он и додао да је прави пријатељ онај ко вам се нађе у тешким тренуцима, у невољи, када вам је нешто потребно, а не само када је лепо.
 
"Ми желимо да наше пријатељство напредује и да увећамо економску сарадњу и да можемо да живимо не само као најближи суседи већ и као најбољи приајтељи", поручио је председник Вучић.
 
Донација вакцина Северној Македонији

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић рекао је да су синоћ завршене све процедуре за донацију Фајзерових вакцина Северној Македонији и да је све учињено да се оне што пре допреме како би почела имунизација здравствених радника у овој земљи.
 
Премијер Северне Македоније Зоран Заев изразио је захвалност председнику Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министру Златибору Лончару што су издејствовали сагласност од Фајзера и пружили прву помоћ у вакцинама која, како је рекао, много значи.
 
Захвалио је и српском народу на огромној солидарности коју је исказао и истакао да ће са вакцинама из Србије бити вакцинисани медицински радници у ковид центрима.
 
Донација вакцина Северној Македонији

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Премијер Заев је рекао и да је све ово израз великог пријатељства, као што је и отварање граница и други видови сарадње кроз "Мини Шенген".
 
"Потписали смо договор о међусобном помагању и радимо за добро свих народа", поручио је Заев.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).