Predsednik Vučić uručio vojne zastave brigadama Vojske Srbije

Vesti

14.06.2020. - 12:44

Predsednik Vučić uručio vojne zastave brigadama Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade i poručio da je danas veliki i svečani dan jer zastave dobijaju dve najelitnije jedinice naše armije koje su uvek bile na braniku otadžbine.

Predsednik Vučić uručio vojne zastave brigadama Vojske Srbije

Foto Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
"Uvek ste primali prvi i najteži udar i bili uz svoj narod, kada niko nije želeo da ode na određena bojišta. Ja sam danas ponosan na činjenicu da mogu da vam vratim zastave ponosa i časti", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić poručio je pripadnicima jedinica da su one najhrabriji i najbolji deo našeg naroda.
 
Predsednik Vučić uručio vojne zastave brigadama Vojske Srbije

Foto Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
“Ove zastave su simbol slobode i nezavisnosti, časti i obraza Srbije. Ove zastave nikada ne smeju da padnu neprijatelju u ruke. Vi ste u tim zastavama dobili zalog, obavezu, ali i opomenu za sve, da dok je tih zastava, dok su one uzdignute - dotle i Srbija postoji. I ne postoji bolje mesto za uručivanje zastava od Takova, od mesta gde je Miloš podigao ustanak", naglasio je predsednik.
 
Predsednik Vučić je rekao da Srbija danas nikoga ne poziva u rat, ali da jasno svima kaže će čuvati mir i stabilnost i da će biti sve jača, "nesalomiv orah za svakoga ko pokuša da ga polomi".
 
 
Svečanost u Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu obeležio je defile 20 podešalona pripadnika i veterana 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, naleti vazduhoplova Vojske Srbije, padobranski skokovi, kao i prikaz naoružanja i vojne opreme.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).