Председник Вучић уручио војне заставе бригадама Војске Србије

Вести

14.06.2020. - 12:44

Председник Вучић уручио војне заставе бригадама Војске Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаности уручења војних застава поводом формирања 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде и поручио да је данас велики и свечани дан јер заставе добијају две најелитније јединице наше армије које су увек биле на бранику отаџбине.

Председник Вучић уручио војне заставе бригадама Војске Србије

Фото Председништво / Димитрије Голл

 
"Увек сте примали први и најтежи удар и били уз свој народ, када нико није желео да оде на одређена бојишта. Ја сам данас поносан на чињеницу да могу да вам вратим заставе поноса и части", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић поручио је припадницима јединица да су оне најхрабрији и најбољи део нашег народа.
 
Председник Вучић уручио војне заставе бригадама Војске Србије

Фото Председништво / Димитрије Голл

 
“Ове заставе су симбол слободе и независности, части и образа Србије. Ове заставе никада не смеју да падну непријатељу у руке. Ви сте у тим заставама добили залог, обавезу, али и опомену за све, да док је тих застава, док су оне уздигнуте - дотле и Србија постоји. И не постоји боље место за уручивање застава од Такова, од места где је Милош подигао устанак", нагласио је председник.
 
Председник Вучић је рекао да Србија данас никога не позива у рат, али да јасно свима каже ће чувати мир и стабилност и да ће бити све јача, "несаломив орах за свакога ко покуша да га поломи".
 
 
Свечаност у Спомен-комплексу "Други српски устанак" у Такову обележио је дефиле 20 подешалона припадника и ветерана 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, налети ваздухоплова Војске Србије, падобрански скокови, као и приказ наоружања и војне опреме.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).