Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Norveške

Vesti

20.03.2020. - 12:32

Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Norveške

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške Jernom Eugenom Jelstadom, koji je predsednika obavestio o donaciji od 5 miliona evra, koju njegova zemlja upućuje Srbiji kao hitnu pomoć u borbi protiv korona virusa.

Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Norveške

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Jern Eugen Jelstad istakao je da je Norveška iskren prijatelj Srbije i želi da pomogne srpskom narodu, iako se i sama suočava sa najvećim izazovom do sada. 
 
Predsednik  Vučić zahvalio je  Norveškoj i norveškom narodu na pomoći od pet miliona evra, koja će biti namenjena u medicinske svrhe i dodao da će ta zemlja pomoći Srbiji da nabavi još respiratora. 
 
„Zahvaljujem norveškoj državi i narodu, kao i ambasadi Norveške u Beogradu na velikoj prijateljskoj pomoći i podršci koju nam pružaju u ovim teškim trenucima za našu zemlju. Hvala im, pre svega na pažnji, na poštovanju naše zemlje, na ljubavi koju pokazuju prema našem narodu“, izjavio je predsednik Vučić, nakon sastanka, i naglasio da je i pored toga što je i sama bila ugrožena korona virusom, Norveška pronašla dovoljno snage i volje da pomogne Srbiji. 
 
Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Norveške

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Nadamo se da će nam naši norveški prijatelji obezbediti nekoliko desetina respiratora što će biti ogroman doprinos za očuvanje života“, rekao je predsednik Vučić. On je, govoreći o merama koje je Vlada Srbije uvela u borbi protiv širenja korona virusa, naglasio da je njegov posao i posao svih u Vladi Srbije da sačuvaju živote građana. 
 
„Neka se posle ljute zbog drastičnih mera, ali prvo neka prežive. Sada moramo da budemo ujedinjeni u borbi za život i zato sve to radimo i preduzimamo“, podvukao je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Jelstada da prenese norveškom narodu iskrene pozdrave. 
 
„Uveren sam da ćemo uz vašu pomoć uspeti da prebrodimo ovo teško vreme i da zajedno pobedimo“, proučio je predsednik Vučić.
 
Beograd,
20. mart 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).