Састанак са амбасадором Краљевине Норвешке

Вести

20.03.2020. - 12:32

Састанак са амбасадором Краљевине Норвешке

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке Јерном Еугеном Јелстадом, који је председника обавестио о донацији од 5 милиона евра, коју његова земља упућује Србији као хитну помоћ у борби против корона вируса.

Састанак са амбасадором Краљевине Норвешке

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Јерн Еуген Јелстад истакао је да је Норвешка искрен пријатељ Србије и жели да помогне српском народу, иако се и сама суочава са највећим изазовом до сада. 
 
Председник  Вучић захвалио је  Норвешкој и норвешком народу на помоћи од пет милиона евра, која ће бити намењена у медицинске сврхе и додао да ће та земља помоћи Србији да набави још респиратора. 
 
„Захваљујем норвешкој држави и народу, као и амбасади Норвешке у Београду на великој пријатељској помоћи и подршци коју нам пружају у овим тешким тренуцима за нашу земљу. Хвала им, пре свега на пажњи, на поштовању наше земље, на љубави коју показују према нашем народу“, изјавио је председник Вучић, након састанка, и нагласио да је и поред тога што је и сама била угрожена корона вирусом, Норвешка пронашла довољно снаге и воље да помогне Србији. 
 
Састанак са амбасадором Краљевине Норвешке

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Надамо се да ће нам наши норвешки пријатељи обезбедити неколико десетина респиратора што ће бити огроман допринос за очување живота“, рекао је председник Вучић. Он је, говорећи о мерама које је Влада Србије увела у борби против ширења корона вируса, нагласио да је његов посао и посао свих у Влади Србије да сачувају животе грађана. 
 
„Нека се после љуте због драстичних мера, али прво нека преживе. Сада морамо да будемо уједињени у борби за живот и зато све то радимо и предузимамо“, подвукао је председник Вучић. 
 
Председник Вучић је замолио амбасадора Јелстада да пренесе норвешком народу искрене поздраве. 
 
„Уверен сам да ћемо уз вашу помоћ успети да пребродимо ово тешко време и да заједно победимо“, проучио је председник Вучић.
 
Београд,
20. март 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).