Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Republici Sloveniji, gde je učestvovao na sastanku lidera Brdo – Brioni procesa.

Vesti

17.05.2021. - 14:41

Sastanak sa liderima Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Republici Sloveniji, gde je učestvovao na sastanku lidera Brdo – Brioni procesa. Na Brdu kod Kranja održan je plenarni sastanak lidera Zapadnog Balkana, povodom obeležavanja 10. godišnjice procesa Brdo-Brioni.

Predsednik Vučić je istakao da je sastanak bio dobar, da je Srbija prihvatila predložene zaključke i da je najvažnije da postoji konsenzus da se ceo region nalazi na evropskom putu i da treba zajednički da radimo.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Republici Sloveniji, gde je učestvovao na sastanku lidera Brdo – Brioni procesa.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Mnogo toga dobrog ima u zaključcima, a da li smo mogli oko svega da se dogovorimo, naravno da nismo. Mi smo podržali namere i želje drugih na Zapadnom Balkanu za otvaranjem datuma za pregovore i viznom liberalizacijom. Bilo je mnogo stvari oko kojih nismo saglasni, jedno od pitanja koje je bilo ključno je pitanje promena granica. Srbija se oduvek zalaže za princip poštovanja nemenjanja granica priznatih od strane Ujedinjenih nacija", rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija želi dobre odnose sa svima, ali da ne smatra da treba da podilazi bilo kome.
 
Sastanak sa liderima Zapadnog Balkana  u okviru procesa Brdo-Brioni

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Važno je da pokazujemo poštovanje jedni prema drugima i da regionalno sarađujemo," zaključio je predsednik Vučić.
 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).