Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у Републици Словенији, где је учествовао на састанку лидера Брдо – Бриони процеса.

Вести

17.05.2021. - 14:41

Састанак са лидерима Западног Балкана у оквиру процеса Брдо-Бриони

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у Републици Словенији, где је учествовао на састанку лидера Брдо – Бриони процеса. На Брду код Крања одржан је пленарни састанак лидера Западног Балкана, поводом обележавања 10. годишњице процеса Брдо-Бриони.

Председник Вучић је истакао да је састанак био добар, да је Србија прихватила предложене закључке и да је најважније да постоји консензус да се цео регион налази на европском путу и да треба заједнички да радимо.
 
Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у Републици Словенији, где је учествовао на састанку лидера Брдо – Бриони процеса.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Много тога доброг има у закључцима, а да ли смо могли око свега да се договоримо, наравно да нисмо. Ми смо подржали намере и жеље других на Западном Балкану за отварањем датума за преговоре и визном либерализацијом. Било је много ствари око којих нисмо сагласни, једно од питања које је било кључно је питање промена граница. Србија се одувек залаже за принцип поштовања немењања граница признатих од стране Уједињених нација", рекао је председник Вучић и додао да Србија жели добре односе са свима, али да не сматра да треба да подилази било коме.
 
Састанак са лидерима Западног Балкана  у оквиру процеса Брдо-Бриони

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Важно је да показујемо поштовање једни према другима и да регионално сарађујемо," закључио је председник Вучић.
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).