Sastanak sa predstavnicima kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC)

Vesti

06.10.2020. - 13:48

Sastanak sa predstavnicima kompanije "China Road and Bridge Corporation" (CRBC)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) nakon čega je prisustvovao potpisivanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji brze saobraćajnice - državnog puta IB reda br. 21 Novi Sad – Ruma („Fruškogorski koridor”).

Sastanak sa predstavnicima kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Mi smo sa našim kineskim prijateljima stvorili klimu poštovanja i poverenja. Fruškogorski koridor, brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume, biće izgrađena  do 15. marta 2024. godine. To su zaista rekordni rokovi kada imate ovako tešku deonicu. Ovo je važno jer danas možemo da govorimo o nečemu što predstavlja sveukupni, ubrzani razvoj i modernizaciju Srbije“, istakao je predsednik Vučić nakon potpisivanja ugovora sa kineskom kompanijom CRBC i dodao da će ovaj koridor biti značajan  ne samo za Novosađane, već i za građane iz svih delova Bačke i Srema jer će im skratiti  put ka zapadu Srbije i zapadnim zemljama. 
 
Sastanak sa predstavnicima kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je rekao da će u okviru brze saobraćajnice biti izgrađen i most na Dunavu kod Kovilja od 1,8 kilometara, kao i tunel Iriški venac od čak 3,5 kilometara.  
 
"Danas je važan dan za nas. Ova brza saobraćajnica sa veličanstvenim mostom i tunelom, biće jedan fantastičan put od nepunih 48 kilometara, koji će se nadovezivati na auto-put Ruma-Šabac. Ponosan sam što je potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora“, naveo je predsednik Vučić. 
 
Sastanak sa predstavnicima kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da se, uprkos uticaju pandemije Kovida 19, saradnja Srbije i Kine neprekidno razvija, što je donelo konkretne koristi ekonomskom oporavku naše dve zemlje. 
 
"Velika mi je čast što danas zajedno sa predsednikom Vučićem svedočim još jednom koraku u unapređenju saradnje kineskih kompanija sa srpskim partnerima", rekla je ambasadorka Čen Bo i navela da je CRBC prva kineska kompanija koja se bavi infrastrukturom u Srbiji i već je vrlo uspešno završila nekoliko pojekata u zemlji.
 
Beograd, 06. oktobar 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).