Састанак са представницима компаније China Road and Bridge Corporation (CRBC)

Вести

06.10.2020. - 13:48

Састанак са представницима компаније "China Road and Bridge Corporation" (CRBC)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима компаније China Road and Bridge Corporation (CRBC) након чега је присуствовао потписивању Комерцијалног уговора о пројектовању и извођењу радова на изградњи брзе саобраћајнице - државног пута IБ реда бр. 21 Нови Сад – Рума („Фрушкогорски коридор”).

Састанак са представницима компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Ми смо са нашим кинеским пријатељима створили климу поштовања и поверења. Фрушкогорски коридор, брза саобраћајница од Новог Сада до Руме, биће изграђена  до 15. марта 2024. године. То су заиста рекордни рокови када имате овако тешку деоницу. Ово је важно јер данас можемо да говоримо о нечему што представља свеукупни, убрзани развој и модернизацију Србије“, истакао је председник Вучић након потписивања уговора са кинеском компанијом CRBC и додао да ће овај коридор бити значајан  не само за Новосађане, већ и за грађане из свих делова Бачке и Срема јер ће им скратити  пут ка западу Србије и западним земљама. 
 
Састанак са представницима компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је рекао да ће у оквиру брзе саобраћајнице бити изграђен и мост на Дунаву код Kовиља од 1,8 километара, као и тунел Иришки венац од чак 3,5 километара.  
 
"Данас је важан дан за нас. Ова брза саобраћајница са величанственим мостом и тунелом, биће један фантастичан пут од непуних 48 километара, који ће се надовезивати на ауто-пут Рума-Шабац. Поносан сам што је потписан Уговор за изградњу Фрушкогорског коридора“, навео је председник Вучић. 
 
Састанак са представницима компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Амбасадорка НР Kине у Србији Чен Бо изјавила је да се, упркос утицају пандемије Ковида 19, сарадња Србије и Kине непрекидно развија, што је донело конкретне користи економском опоравку наше две земље. 
 
"Велика ми је част што данас заједно са председником Вучићем сведочим још једном кораку у унапређењу сарадње кинеских компанија са српским партнерима", рекла је амбасадорка Чен Бо и навела да је CRBC прва кинеска компанија која се бави инфраструктуром у Србији и већ је врло успешно завршила неколико појеката у земљи.
 
Београд, 06. октобар 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).