berane.jpg

Vesti

21.07.2015. - 16:46

Uručenje povelje počasnog građanina opštine Berane predsedniku Nikoliću

Predsednik Srbije otputovao je u Berane da bi primio povelju počasnog građanina koju mu je jednoglasno dodelila Skupština opštine Berane.

“Vreme koje je pred nama pružiće nam priliku da se jasno pokaže ko je zaista opredeljen za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Srbija je u poslednje tri godine povlačila konkretne poteze, koje su neki pogrešno shvatili kao našu slabost. Mi postupamo odgovorno prema budućnosti regiona i uložili smo mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu. Jedini način da se gradi budućnost jeste da se jednom za svagda obezbedi stabilnost regiona i mir za sve koji u njemu žive i rade. Srbija hoće da narodi Balkana žive normalno, da žive dobro i u miru, ali su joj za to potrebni saveznici“, naglasio je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić danas u Beranama, tokom sastanka sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Predsedednik Crne Gore Filip Vujanović istakao je spremnost Crne Gore da na partnerskim osnovama sarađuje sa svim zemljama u regionu i istakao značaj koji za Crnu Goru imaju dobri odnosi sa Srbijom.

Predsednik Srbije otputovao je u Berane da bi primio povelju počasnog građanina koju mu je jednoglasno dodelila Skupština opštine Berane. Na svečanoj sednici Skupštine opštine Berane, zahvaljujući na ukazanom priznanju predsednik Nikolić je rekao: “Naše bivše zajedničke države ne treba da nam budu povod za bilo kakva sumnjičenja, prebacivanja odgovornosti ili razdvajanja. Sve ono što je bilo lepo u tim tvorevinama, a bilo je dosta toga, trebalo bi uvek da nam je prvo na pameti i uvek u prvom planu. Srbija i Crna Gora su se svakako, i javno i suštinski opredelile za članstvo u Evropskoj uniji, zato što očekujemo da u toj Uniji preovlađuju sve one vrednosti za koje smo mi polagali i živote: sloboda, ravnopravnost, napredak i razvoj, solidarnost među narodima i državama. To je naše zajedničko htenje u savremenom dobu, naš zajednički put na kome nam valja da se nađemo jedni drugima kao što smo vazda činili kroz istoriju. Moja osnovna vodilja je da međusobnim ispomaganjem i jačanjem svesti o neraskidivoj međuzavisnosti naših sudbina, možemo čvrstog koraka i uzdignute glave kročiti u sutrašnjicu”.

Tokom današnjeg dana, predsednik Nikolić će obići i Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, gde će im uručiti donaciju u vidu medicinske opreme potrebne za funkcionisanje centra, a nakon toga i manastir Đurđevi stupovi, sedište Eparhije budimljansko-nikšićke.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).