berane.jpg

Вести

21.07.2015. - 16:46

Уручење повеље почасног грађанина општине Беране председнику Николићу

Председник Србије отпутовао је у Беране да би примио повељу почасног грађанина коју му је једногласно доделила Скупштина општине Беране.

“Време које је пред нама пружиће нам прилику да се јасно покаже ко је заиста опредељен за очување мира и стабилности у региону. Србија је у последње три године повлачила конкретне потезе, које су неки погрешно схватили као нашу слабост. Ми поступамо одговорно према будућности региона и уложили смо много труда да се смање тензије на Балкану. Jедини начин да се гради будућност јесте да се једном за свагда обезбеди стабилност региона и мир за све који у њему живе и раде. Србија хоће да народи Балкана живе нормално, да живе добро и у миру, али су јој за то потребни савезници“, нагласио је председник Републике Србије Томислав Николић данас у Беранама, током састанка са председником Црне Горе Филипом Вујановићем.

Председедник Црне Горе Филип Вујановић истакао је спремност Црне Горе да на партнерским основама сарађује са свим земљама у региону и истакао значај који за Црну Гору имају добри односи са Србијом.

Председник Србије отпутовао је у Беране да би примио повељу почасног грађанина коју му је једногласно доделила Скупштина општине Беране. На свечаној седници Скупштине општине Беране, захваљујући на указаном признању председник Николић је рекао: “Наше бивше заједничке државе не треба да нам буду повод за било каква сумњичења, пребацивања одговорности или раздвајања. Све оно што је било лепо у тим творевинама, а било је доста тога, требало би увек да нам је прво на памети и увек у првом плану. Србија и Црна Гора су се свакако, и јавно и суштински определиле за чланство у Европској унији, зато што очекујемо да у тој Унији преовлађују све оне вредности за које смо ми полагали и животе: слобода, равноправност, напредак и развој, солидарност међу народима и државама. То је наше заједничко хтење у савременом добу, наш заједнички пут на коме нам ваља да се нађемо једни другима као што смо вазда чинили кроз историју. Моја основна водиља је да међусобним испомагањем и јачањем свести о нераскидивој међузависности наших судбина, можемо чврстог корака и уздигнуте главе крочити у сутрашњицу”.

Током данашњег дана, председник Николић ће обићи и Дневни центар за децу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, где ће им уручити донацију у виду медицинске опреме потребне за функционисање центра, а након тога и манастир Ђурђеви ступови, седиште Епархије будимљанско-никшићке.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).