Predsednik Vučić u poseti Budimpešti

Vesti

04.09.2019. - 21:24

Predsednik Vučić u poseti Budimpešti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Budimpešti, gde se večeras sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom , sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, ali i Kosovu.

Predsednik Vučić je, uoči sastanka, izjavio da predsednika Vlade Mađarske Orbana smatra za iskrenog prijatelja Srbije i da će sa njim razgovarati o tome kako da se dodatno pospeše bilateralni odnosi, koji su već dostigli nivo najboljih u istoriji dve zemlje. On je rekao  da će zamoliti Mađarsku da pomogne Srbiji po pitanju Kosova, dodajući da je premijer Orban čovek od reči. 
 
„Zamoliću ga, bez obzira na činjenicu da je Mađarska priznala nezavisnost Kosova, da nam pomogne po nekim drugim pitanjima u vezi sa KiM. Prošli put smo ih molili za Interpol, pa su pomogli”, podsetio je  predsednik Vučić i naglasio da je Mađarska zemlja sa velikim privrednim rastom, od koje možemo da dobijemo i dosta investicija, a da su razgovori važni i zbog velike mađarske zajednice u Srbiji, ali i srpske u Mađarskoj. 
 
Predsednik Vučić u poseti Budimpešti

Foto Predsedništvo Srbije

 
„Važno je da dalje gradimo naše odnose“, istakao je predsednik Vučić i dodao da je Srbija u protekloj godini sa Mađarskom ostvarila trgovinsku razmenu u vrednosti od 1,7 milijardi evra, te da je Mađarska treći partner Srbije u EU, iza Nemačke i Italije. 
 
„To dovoljno govori koliko je Mađarska važna zemlja za nas“, rekao je predsednik Vučić.  
 
Predsednik Vučić u poseti Budimpešti

Foto Predsedništvo Srbije

 
Predsednik Vučić u poseti Budimpešti

Foto Predsedništvo Srbije

 
Predsednik Vučić će prisustvovati svečanoj večeri koju za njega, kao i za predsednika Vlade Češke Republike Andreja Babiša i predsednika Vlade Republike Slovačke Petera Pelegrinija, priređuje mađarski premijer Viktor Orban. 
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se učesnicima Trećeg demografskog samita.
 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).