Председник Вучић у посети Будимпешти

Вести

04.09.2019. - 21:24

Председник Вучић у посети Будимпешти

Председник Републике Србије Александар Вучић борави у дводневној посети Будимпешти, где се вечерас састао са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном , са којим је разговарао о економској сарадњи, европском путу Србије, али и Косову.

Председник Вучић је, уочи састанка, изјавио да председника Владе Мађарске Орбана сматра за искреног пријатеља Србије и да ће са њим разговарати о томе како да се додатно поспеше билатерални односи, који су већ достигли ниво најбољих у историји две земље. Он је рекао  да ће замолити Мађарску да помогне Србији по питању Косова, додајући да је премијер Орбан човек од речи. 
 
„Замолићу га, без обзира на чињеницу да је Мађарска признала независност Косова, да нам помогне по неким другим питањима у вези са КиМ. Прошли пут смо их молили за Интерпол, па су помогли”, подсетио је  председник Вучић и нагласио да је Мађарска земља са великим привредним растом, од које можемо да добијемо и доста инвестиција, а да су разговори важни и због велике мађарске заједнице у Србији, али и српске у Мађарској. 
 
Председник Вучић у посети Будимпешти

Фото Председништво Србије

 
„Важно је да даље градимо наше односе“, истакао је председник Вучић и додао да је Србија у протеклој години са Мађарском остварила трговинску размену у вредности од 1,7 милијарди евра, те да је Мађарска трећи партнер Србије у ЕУ, иза Немачке и Италије. 
 
„То довољно говори колико је Мађарска важна земља за нас“, рекао је председник Вучић.  
 
Председник Вучић у посети Будимпешти

Фото Председништво Србије

 
Председник Вучић у посети Будимпешти

Фото Председништво Србије

 
Председник Вучић ће присуствовати свечаној вечери коју за њега, као и за председника Владе Чешке Републике Андреја Бабиша и председника Владе Републике Словачке Петера Пелегринија, приређује мађарски премијер Виктор Орбан. 
 
Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се учесницима Трећег демографског самита.
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).