27.08.2012

Председник Николић са Јелком Кацином, известиоцем Европског парламента за Балкан

Председник Републике Србије Томислав Николић састао се у Београду са Јелком Кацином известиоцем Европског парламента за Балкан. У срдачном и отвореном разговору констатовано је да европски пут Србије представља приоритет и да што пре треба успоставити дијалог Београда и Приштине на високом политичком нивоу

Председник Србије је истакао да још увек постоје недоумице око тумачења онога што је претходна влада потписала и да неучешће на регионалним конференцијама штети само Србији. Истовремено, жеља за уласком у ЕУ је сан сваког озбиљног политичара у Србији, али не по сваку цену.

Известилац ЕУ Јелко Кацин је поздравио досадашње активности владе Србије на борби против криминала и корупције, истакавши да би та борба уз реформу правосуђа требало да остане приоритет владе. Осврнувиши се на ситуацију у јужној српској покрајини, он је истакао да су мултиетничност и правна држава централна активност европских институција на том подручју.

Са данашњег састанка послата је и порука да су мир и стабилност у региону неопходан услов за даљи напредак и бољи живот свих грађана.

Прес служба

Председника Републике