Односи са јавношћу

Председник Републике и остали функционери комуницирају са јавношћу путем саопштења, изјава, интервјуа, као и на конференцијама за новинаре. Домаћи и акредитовани дописници страних медија у Београду обавештавају се благовремено, најкасније дан раније, путем факса и електронске поште, о активностима председника Републике које је могуће медијски испратити.
 
Служба за сарадњу са медијима задужена је за комуникацију са медијима и односе са јавношћу. Комуникација са медијима одвија се електронским, писаним и усменим путем. Представницима медија су на располагању фиксне телефонске линије, у радно време. Уједно, све домаће редакције и акредитовани дописници иностраних редакција обавештени су о бројевима мобилних телефона запослених у Прес служби председника Републике који су доступни и ван радног времена.
 
У случајевима када из организационих, протоколних или других разлога није омогућено присуство представника медија, Служба за сарадњу са медијима доставља медијима видео, аудио и фотографски материјал о одређеним званичним и службеним активностима председника Републике.
 
Снимање спољашности и унутрашњости зграде председника Републике за потребе медија или слично, организује се у сарадњи са Службом за сарадњу са медијима и Службом обезбеђења председника Републике, и то уз претходно упућивање писаног захтева.
 
ЗАХТЕВ ЗА ИНТЕРВЈУ
 
Захтев за интервју са председником Републике или другим функционером Кабинета председника Републике можете послати  на адресу mediji@predsednik.rs
 
УПУТСТВО ЗА АКРЕДИТОВАЊЕ
 
Новинари и пратеће ЕНГ и фото екипе заинтересовани да прате најављене активности председника и других функционера акредитују се у Служби за сарадњу са медијима за сваки појединачни догађај, путем мејла mediji@predsednik.rs
 
Телефони: (011) 3043 086
Факс: (011) 3030-868
Е-маил: mediji@predsednik.rs
Радно време: 07.30-15.30
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).