Саопштења

1
0
14.12.2018 - 12:34

Састанак са чланицом Извршног комитета Светског економског форума (WЕF)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланицу Извршног комитета Светског економског форума (WЕF) Мартину Ларкин и том приликом изразио задовољство због интензивне сарадње наше земље и тог угледног и утицајног Форума, чији годишњи састанци у Давосу окупљају светску политичку и пословну елиту.

 

Детаљније
1
0
13.12.2018 - 12:41

Састанак са специјалним представником генералног секретара УН и шефом УНМИКА

Председник Републике Србије Александар Вучић и шеф УНМИК Захир Танин, који је и специјални изасланик генералног секретара Уједињених нација на Косову и Метохији, размотрили су данас актуелну политичку и безбедносну ситуацију на КиМ.

 

Детаљније
1
0
11.12.2018 - 17:48

Састанак са принцом престолонаследником Уједињених Арапских Емирата

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Абу Дабију са принцом престолонаследником Уједињених Арапских Емирата шеиком Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном са којим је разговарао о начинима јачања сарадње у области економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

 

Детаљније
1
0
07.12.2018 - 11:23

Састанак са министром за економски развој Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром за економски развој Републике Азербејџан Шахином Мустафајевом, копредседавајућим Међувладиној комисији за трговину и економску сарадњу, чије се пето заседање одржава у Београду.

 

Детаљније
0
0
06.12.2018 - 14:57

Телефонски разговор са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом

Председник Републике Србије Александар Вучић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг су се, у данашњем телефонском разговору, сагласили да су очување мира и стабилности од највећег интереса за Србију и цео регион.

 

Детаљније
0
0
04.12.2018 - 17:14

Телефонски разговор са канцеларом Републике Аустрије

Председник Републике Србије Александар Вучић и аустријски канцелар Себастијан Курц разговарали су данас телефоном о актуелној политичкој ситуацији.

Детаљније
1
0
04.12.2018 - 12:41

Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, замоливши да САД искористе свој политички утицај и упозоре Приштину да својим потезима угрожава мир и стабилност у региону.

Детаљније
1
0
04.12.2018 - 11:23

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић изразио је амбасадору Руске Федерације Александру Чепурину велику забринутост Србије због најава формирања војске тзв. Косова, супротно Резолуцији 1244, једином правном оквиру, који је у складу са међународним јавним правом и постигнутим договорима.

Детаљније
1
0
04.12.2018 - 11:06

Састанак са амбасадором Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић обавестио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга какву опасност носи најава формирања војске тзв. Косова 14. децембра и замолио га да, као пријатељ наше земље, редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову и Метохији.

Детаљније
1
0
03.12.2018 - 14:13

Састанак са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом са којим је разговарао о потезима Приштине, којима су уведене и повећане таксе на производе из Србије и БиХ, као и о регионалној стабилности.

Детаљније

Pages