10.03.2017

Председник Николић са специјалним саветником председника Руске Федерације и замеником министра спољних послова

Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са специјалним саветником председника Руске Федерације и замеником министра спољних послова, Михаилом Богдановом.

Председник Николић и заменик министра Богданов разговарали су о актуелној политичкој ситуацији на Балкану, као и о опасностима које за цео регион доноси подизање тензија у појединим земљама у окружењу. Председник Николић је рекао да Србија има велики интерес да очува мир и стабилност, јер је то основни предуслов за даљи напредак и развој наше земље. Он је изразио задовољство одличним односима између Србије и Русије и истакао уверење да постоји још много могућности да се унапреди наша економска сарадња.
Заменик министра спољних послова Руске Федерације Михаил Богданов рекао је да ће и у наредном периоду Русија помагати својим пријатељима, тако да Србија може апсолутно да рачуна на њену подршку при заштити виталних националних интереса. Он се сложио са оценом председника Србије у вези са могућностима проширења билатералне сарадње и захвалио му на његовом директном ангажовању у развоју одличних односа између наших земаља.