24.06.2017

Саопштење за медије - Ђорге Иванов

Председник Вучић састао се данас са председником Македоније Ђоргом Ивановим са којим је разговарао о односу две земље, ситуацији у региону и европским интеграцијама.

Састанак председника Вучића са председником Републике Македоније Ђoргом Ивановим

Председник Вучић захвалио је македонском колеги што је присуством на свечаној церемонији у Београду потврдио добре односе две земље и нагласио важност што чешћих сусрета на високом нивоу који доприносе релаксирању односа два народа. Он је истакао да је неопходно јачати и трговинску размену две земље,  као и eкономске везе, сарадњу у области културе и спорта.

Председник Иванов нагласио је да је за Македонију Србија важан трговински партнер и да би било значајно разматрати сарадњу на енергетском позвезивању, али и унапређењу друмског и железничког саобраћаја, користећи при том могућности које пружа формат Кина CIEZ (Кина и земље централне и источне Европе).

Састанку је присуствовао и министар спољних послова Македоније Никола Димитров, који је председнику Вучићу пренео честитке премијера Зајева и македонске владе.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.