Најбржа ветеранка на Балкану

Најбоље из Србије

18.12.2020. - 09:30

Најбржа ветеранка на Балкану

Верица Дисић из Смедерева дванаест пута побеђује у трци на 400 метара и постаје непобедива на Балкану

Верица Дисић рођена је 1956. године у Смедереву. Са петнаест година постаје члан АК „Партизан“ у Београду и са чувеним тренером Фрањом Михалићем освајала је медаље за тадашњу Југославију. Након остварених животних циљева, када је стекла породицу, кроз свој тридесетпетогодишњи рад у Градској управи Смедерево, наставља да се бави својом великом љубављу, атлетиком. Нови успеси почињу 2008. године. Учествује на 18. Балканском првенству у Бару где побеђује као средњепругашица на 400 и 800 метара. Од тада је већ 12 година непобедива на Балкану у тим дисциплинама, где учествује по дванаест земаља са Балкана, међу којима су Грчка, Турска, Румунија, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Бугарска...
 
Најбржа ветеранка на Балкану

Приватна архива

Године 2012. учествовала је на Европском првенству у граду Зитуа у Немачкој и заузела десето место. Тиме је потврдила да спада међу десет најбржих жена ветерана у Европи. Исте године стиче и звање атлетског судије. За свој предан и посвећен рад 2014. године добија пехар и признање града за спортску активност, две године касније и пехар од САВСА као најуспешнија ветеранка у свим категоријама, а 2019. године добија плакету за допринос у изградњи атлетске стазе и дугогодишњи рад у клубу од АК „Смедерево“. Освојила је више од 60 медаља и преко 20 пехара.
 
Најбржа ветеранка на Балкану

Приватна архива

Осим представљања свога града и Србије на међународним такмичењима, упоредо ради на развоју и популаризацији атлетике у граду. Као секретар АК „Смедерево“, уз огроман напор, управу клуба и руководство града, успешно је завршила изградњу атлетске стазе. Тиме је остварила свој дугогодишњи сан, сан многе деце која желе да се баве „краљицом спорта“, али и многих рекреативаца којима је бављење спортом рецепт за здравље и квалитетнији и дужи живот.
 
Најбржа ветеранка на Балкану

Приватна архива

У овој години АК „Смедерево“ броји 115 регистрованих такмичара међу којима су и деца са посебним потребама. Са створеним условима за рад на атлетској стази у 2021. години можемо да рачунамо да ћемо имати много више успеха, а можда и државне репрезентативце.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).