Вредни људи чије резултате рада свакодневно гледамо

Најбоље из Србије

13.03.2024. - 09:34

Вредни људи чије резултате рада свакодневно гледамо

Док већина њихових суграђана спава, екипе вредних радника ЈКП „Горњи Милановац” увелико су будне и марљиво раде на одржавању чистоће свог града. Устају у цик зоре и веома често их на радном задатку дочека први јутарњи цвркут птица

Њихов радни дан почиње у шест сати и према речима Раде Алексић, раднице ЈКП-а која цео радни век ради овај посао, то може да ради само особа са извесном дозом посвећености и љубави према послу. Такође, по питању примедби на буку који стварају машине за чишћење у раним јутарњим часовима, Рада сматра да би суграђани ипак требало да покажу разумевање, јер чишћење мора да се обави пре јутарњих гужви у саобраћају.
 
Вредни људи чије резултате рада свакодневно гледамо

Приватна архива

За њих су и празници радни дани, а лоши временски услови их не ремете како би грађанима Горњег Милановца осванула чиста јутра, чак и после вечерњих манифестација, али и ноћних излазака. Њима суграђани могу рећи хвала што живе у чистом граду, а најмање што могу урадити како би им пружили подршку јесте да не остављају отпад ван места предвиђеног за његово одлагање. О томе каква је реална слика, Рада каже: „Ево, сада да се за пола сата прође, опет би било папира као да нисмо ни чистили, али шта да радимо, за то смо плаћени“.
 
Вредни људи чије резултате рада свакодневно гледамо

Приватна архива

Милијана Пантовић, вредна, радна и увек у покрету, скоро цео свој радни век, тачније пуне 34 године, брине о хигијени окружења, додаје:
„Ја код свог посла највише волим када је чисто након што нешто одрадимо“.
 
Свакодневни задаци ових људи нису мали, напротив, треба очистити и проћи свим тим улицама и зеленим површинама.
 
Драган Радовановић, радник ЈКП „Горњи Милановац”, апелује на суграђане да не отежавају посао одлагањем кабастог отпада на непредвиђена места, што је чест случај. О дневној рутини чишћења каже:
„Ујутру крећемо од центра града и парка, затим Таковска улица, касније настављамо ка болници, а затим све до „Тенка“. Касније настављамо чишћење око контејнера по граду, људи бацају кауче, регале и слично, а све то морамо ми да покупимо“.
 
Вредни људи чије резултате рада свакодневно гледамо

Приватна архива

У питању је мала, али вредна екипа ЈКП-а, која је задужена за чистоћу града и која за свој рад заслужује све похвале.
Иван Лазић, директор ЈКП „Горњи Милановац”, каже да ова радна јединица, задужена за одржавање хигијене градског подручја општине, која се састоји од десет чланова – шест жена и четири мушкарца - заслужује све похвале за свој рад, јер је довела хигијену града на веома висок ниво, а уједно апелује на суграђане да и сами мало више поведу рачуна о чистоћи окружења на дневном нивоу.
 
Вредни људи чије резултате рада свакодневно гледамо

Приватна архива

Горњи Милановац важи за један од најчистијих градова у Србији, а за то захвалност и похвалу заслужују управо ови људи који сваког дана вредно раде на његовим улицама.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).