Златне лозничке фудбалерке

Најбоље из Србије

07.10.2021. - 09:30

Златне лозничке фудбалерке

Лозничанке су на овогодишњем финалном такмичењу балканских Спортских игара младих, одржаном у Сплиту од 16. до 21. августа, на турниру у малом фудбалу освојиле златну медаљу

Фудбалерке из Лознице биле су боље од вршњакиња из Нове Горице, Загреба и Сарајева, мада резултат на овом турниру није био у првом плану, већ пријатељство, дружење и промоција спортског духа. На финалном такмичењу Спортских игара младих ове године је учествовало преко хиљаду младих спортиста, победника државних првенстава.
 
На великој свечаности поводом 25. годишњице Спортских игара младих учествовали су председник УЕФА Александар Чеферин, који је проглашен за амбасадора Спортских игара младих за 2021. годину, Јоханес Хан, комесар за проширење Европске Уније, министар омладине и спорта Владе Републике Србије Вања Удовичић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, највиши државници Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, а од звезда светског фудбала Луис Фиго, Звонимир Бобан, Фернандо Јеро, Дарио Срна и амбасадор Спортских игара младих Предраг Мијатовић.
 
Златне лозничке фудбалерке

Приватна архива

Град Лозница низом активности популаризује спорт међу најмлађима. Зато је међу првим честиткама за велики успех тог јулслог викенда стигла баш она из Кабинета градоначелника Лознице Видоја Петровића у којој стоји:
„Млади Лознице су на најлепши начин представљали и Србију и свој град на својсврсном омладинском фестивалу летњих спортова. Били сте бољи и успешнији у утакмицама и са Хрватском и са Босном и Херцеговином. Честитам вам на великом успеху, освајању златне медаље у Сплиту! Ова златна медаља је подстрек вама, вашим тренерима и Управи клуба да још боље радите, а ми ћемо вас у томе снажно подржавати“.
 
УЕФА је уочила значај женског фудбала на овим играма и ову манифестацију је, као једину у региону, уврстила у програм УЕФА фондације за промовисање женског фудбала. Нашли смо се у изабраном друштву амбасадора Спортских игара младих, међу којима су већ Дејвид Бекам, Немања Матић, Предраг Мијатовић, Жозе Мурињо, Франц Бекенбауер и многи други.
 
Као награду за постигнут успех, Председник УЕФА Александар Чеферин је доделио капитенки лозничких фудбалерки Андреи Илић признање за младог амбасадора Спортских игара младих 2021. године, и она је један од свега три носиоца овог престижног признања међу више од хиљаду учесника финалне манифестације.
 
Игре младих су највећа и најмасовнија спортска манифестација аматерског школског спорта у Европи, призната од Међународног олимпијског комитета, која је само ове године окупила преко 210.000 младих спортиста у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини.
 
Златне лозничке фудбалерке

Приватна архива

Већ двадесет пет година, основци из Републике Хрватске, једанаест година из Босне и Херцеговине и осам година из Републике Србије, такмиче се у десет спортских дисциплина (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах), и то у мушкој и женској конкуренцији.
 
Спортске игре младих су у протеклих 25 година постојања окупиле преко два милиона младих спортиста и постале су препознатљив бренд, а основни циљ је промоција здравог начина живота и пријатељства међу децом, поштовање различитости, солидарност и разумевање.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).