Знање је његова сигурна карта за будућност

Најбоље из Србије

21.12.2020. - 09:30

Знање је његова сигурна карта за будућност

Успешан, свестран, амбициозан, најмлађи добитник највећег државног просветног признањa Светосавске награде, Александар Рашковић је понос Суботице

Александар Рашковић је основну школу савладао са просеком 5,00, а од трећег разреда основне школе овај изузетан, а врло скроман сада петнаестогодишњак ниже успехе на многим пољима. 
 
Знање је његова сигурна карта за будућност

Приватна архива

„У раном узрасту показао сам склоност ка природним наукама. Од трећег разреда учествовао сам на свим нивоима такмичења, од школског до државног из математике, физике, биологије, хемије и техничког и информатичког образовања”, рекао нам је Александар ког је, због постигнутих резултата на овим такмичењима, Град Суботица више пута наградио за освојена места и представио као талентованог и примерног ученика којим се поноси. Уприличен му је и пријем код градоначелника Стевана Бакића. 
 
Због истраживачког духа и потребе да се усавршава и напредује, у септембру 2018. године позван је да учествује у Летњој научној школи у Истраживачкој станици Петница.
 
„Драго ми је што сам био део овог пројекта, јер ми је наука тако постала много ближа“, појаснио је Александар. 
 
Знање је његова сигурна карта за будућност

Приватна архива

За свестраност и посвећеност науци и раду Александар Рашковић је на предлог ОШ „10. октобар“ 2019. године награђен Светосавском наградом и тако је постао најмлађи носилац овог престижног признања. Почетком марта 2019. године, на предлог Министарства просвете добио је награду од гувернера Ротари Дистрикта за југоисточну Европу, Владимира Матића. У децембру исте године Покрајинска влада га је наградила за постигнуте резултате на републичким такмичењима.
 
Знање је његова сигурна карта за будућност

Приватна архива

Константно усавршава знање језика, енглеског и немачког, похађа часове математике, физике и програмирања, док у слободно време онако, ко од шале, програмира видео игре. 
 
Данас је Александар Рашковић ученик другог разреда Гимназије „Светозар Марковић“. И у средњој школи наставио је да ниже успехе са такмичења из математике и физике. Највише га ипак занимају достигнућа из области информатике и рачунарствa и има жељу да оствари успех на подручју из информационих технологија. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).