Саопштења

06.05.2021. - 11:51

Честитка поводом Дана Гарде

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је министру одбране Небојши Стефановићу и свим припадницима Гарде 6. мај – Дан јединице. У честитки се каже:

„Посебно ми је задовољство да у име читаве нације, свим припадницима Гарде честитам 6. мај - Дан јединице.
 
Настављајући традицију Српске Гвардије дугу 191 годину, вршите дужност са изузетном посвећеношћу и залагањем, оличавајући највише војне врлине.
 
Током постојања стекли сте и очували реноме најелитније јединице војске, дајући допринос успешном стварању модерне и функционалне војне организације. Будни и спремни у миру и одлучни и храбри у рату са поносом носите гардијску униформу и додељена одликовања за заслуге и постигнуте резултате.
 
Доследним и ефикасним ангажовањем у извршавању постављених задатака и непрекидним сопственим усавршавањем, из године у годину, унапређујете посебно област војног протокола за потребе државног и војног руководства и тиме доприносите јачању угледа како Војске, тако и Републике Србије, при томе инспиришући и друге припаднике војске. Хвала вам на беспрекорном вршењу службе.
 
Сигуран да ћете као и до сада професионално извршавати постављене задатке, развијати оперативну способност своје јединице и остати понос нације, честитам вам празник“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд,
06. мај 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).