Саопштења

23.04.2022. - 07:04

Честитка поводом Дана Војске Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије. У честитки се каже:

„Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април - Дан Војске Србије.
 
Професионалност, одлучност и посвећеност раду одлике су које свакодневно показујете вршењем ваших редовних дужности.
 
Да сте високо увежбани и спремни да у сваком тренутку одговорите на изазове, ризике и претње по безбедност наше земље и њених грађана најбоље се могло видети на здружено-тактичким вежбама одржаним у току претходне године међу којима је свакако и „Ватрени штит 2022“, где се у пуном сјају показала ватрена моћ наших јединица.
 
Наша војска одувек је без обзира на околности, уз помоћ расположивих капацитета, била чврст ослонац држави и оно што јој је давало снагу управо су посвећеност, част и висок морал њених припадника, који су наши најјачи адути када је најтеже, јер значе више од било ког оружја.
 
Међутим, јако ми је драго што је Војска Србије данас многоструко јача и може се похвалити знатно бољом опремљеношћу. Правите велике кораке на путу даљег напретка, а држава је ту да пружи све од себе како бисмо заједнички успели у најважнијем задатку - очувању суверености, стабилности и мира за нашу земљу и све њене грађане.
 
У жељи да у годинама које предстоје будете јачи, бољи и напредујете на свим пољима, честитам вам празник.
 
Живела Војска Србије! Живела Србија!”
 
 
Београд,
23. април 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).