Саопштења

14.02.2021. - 15:43

Честитка председавајућег Председништва Босне и Херцеговине поводом Дана државности Републике Србије

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик упутио је честитку председнику Републике Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Србије, у којој се каже:

„Поводом 15. фебруара, великог празника у српској историји и Дана државности Републике Србије, имам велико задовољство и част да Вама и нашем српском народу упутим најискреније честитке и поручим да Србија у Републици Српској увек има најискренијег и највећег пријатеља, јер смо један народ и јер нас повезују нераскидиве везе.
 
Наша истинска повезаност оличена је у искреним, блиским везама са братским народом Србије, са којим делимо и баштинимо тековине исте, заједничке прошлости, порекла, културног и духовног наслеђа, из чега је често извирала наша братска љубав, узајамна подршка и поштовање које смо једни другима пружали и у најтежим временима.
 
Снажна и просперитетна Република Србија је кључни и суштински носилац стабилности и мира на Балкану и региону, те највећи ослонац оснаживању и просперитету Републике Српске.
 
Због тога ову прилику користим да Вам захвалим на добрим односима, братској љубави коју добијамо од Србије, политичком разумевању, као и многобројним заједничким економским и финансијским пројектима, чврсто убеђен да ће се наша међусобна подршка и сарадња наставити и у времену пред нама, на добробит и задовољство наших грађана.
 
Са надом у боље и заједничко сутра, изражавајући захвалност Републици Србији, Влади и Вама, још једном упућујем срдачне честитке поводом Дана државности и примите изразе мог дубоког поштовања“, наводи се у честитки Милорада Додика.
 
Београд,
14. фебруар 2021. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.