Саопштења

10.03.2023. - 08:43

Честитка председнику НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу на поновном избору за председника НР Кине и председника Централне војне комисије Народне Републике Кине.

„Ми у Републици Србији Ваш реизбор за председника посматрамо као јасну потврду Вашег несумњивог доприноса јачању улоге, угледа и значаја Народне Републике Кине, као и Ваше непоколебљиве оданости часном служењу кинеском народу. Чврсто верујемо да ће период пред нама, под Вашим преданим, мудрим и визионарским лидерством, бити обележен новим импресивним успесима Народне Републике Кине у свим областима, чему се посебно радујемо, почаствовани што Вас и кинески народ имамо за своје осведочене пријатеље.
 
Изузетно сам поносан што су односи Републике Србије и Народне Републике Кине на свом историјском врхунцу и посебно ми је задовољство што ћу у наредном периоду имати част да, заједно са Вама, наставим да улажем напоре на даљем оснаживању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства наша два народа“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
 
Београд,
10. март 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).