Опроштајна посета амбасадора Арапске Републике Египат

Саопштења

13.01.2022. - 12:24

Опроштајна посета амбасадора Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија и захвалио му за неизмеран допринос унапређењу билатералних односа и сарадње у различитим областима.

Председник Вучић је изразио задовољство што је Египат у Србији представљао дипломата са великим искуством и мноштвом идеја, што се одразило на већу блискост двеју земаља.
 
Двојица саговорника су истакли потребу за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, као и за закључивањем низа споразума из сфере привреде, попут споразума о слободној трговини, који би створили правну основу за јачање сарадње. С тим у вези су констатовали да највеће могућности постоје у области пољопривреде, туризма и здравства, машинске индустрије, грађевине и других. Председник Србије је честитао руководству и народу Египта на оствареним великим развојним пројектима.
 
Председник Вучић је изразио захвалност амбасадору Алгувејлију што је велику пажњу посветио интензивирању културне сарадње.
 
Председник Вучић је изразио наду да ће у блиској будућности имати част да угости председника Ел Сисија и упутио му поздраве, захваливши у исто време на разумевању које Египат показује за позиције Србије кад је реч о питању Косова и Метохије.
 
Председник Вучић је амбасадору  Aлгувејли пожелео много успеха на одговорној дужности коју преузима у Комисији Афричке уније. Амбасадор Алгувејли је рекао да носи најлепше успомене из Србије и посебно захвалио председнику Вучићу што је показао жељу да развија пријатељске односе са земљама муслиманског света.
 
Београд,
13. jaнуар 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).