Опроштајна посета амбасадора Катара

Саопштења

20.07.2021. - 12:05

Опроштајна посета амбасадора Државе Катар

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Државе Kатар шеика Мубарака бин Фахада Ал Танија и захвалио му на дугогодишњем труду да унапреди односе и сарадњу двеју земаља.

Председник Вучић је амбасадору Ал Танију и његовим сарадницима честитао Kурбан Бајрам, а становницима Kатара пожелео мир и благостање.
 
Амбасадор Ал Тани је захвалио на подршци коју је током свог дипломатског мандата имао од српских власти и нагласио да ће и његов наследник наставити да негује односе Србије и Kатара.
 
Председник Вучић је захвалио емиру Kатара за великодушну пошиљку медицинске опреме, упућеној становницима Србије прошле године, на почетку епидемије KОВИД-19, коју је упутио као свој израз пријатељства.
 
На састанку је констатовано да постоје добра искуства у економској сарадњи двеју земаља, али да је она још скромна уз много неискоришћених могућности, изразивши у исто време наду да ће побољшање епидемиолошке ситуације помоћи чешћим контактима пословних људи.
 
Председник Вучић је амбасадору Ал Танију пожелео добро здравље и много успеха у приватном и професионалном животу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
20. јул 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).