Опроштајна посета амбасадора Исламске Републике Иран

Саопштења

30.12.2019. - 11:00

Опроштајна посета амбасадора Исламске Републике Иран

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Иран Хусеина Молу Абдулахија и захвалио му што је, током дипломатског мандата у Београду, дао значајан допринос развоју билатералних односа и на најбољи начин представио иранску цивилизацију и културу.
 
Председник Вучић је нагласио да Србија осећа искрено пријатељство према Ирану, који, непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, уважава територијални интегритет и суверенитет наше земље. Амбасадор Абдулахи је рекао да, упркос притисцима, Иран остаје доследан том принципијелном ставу и наставиће да Србију, као пријатељску земљу, још снажније подржава у међународним организацијама.
 
Председник Вучић је истакао да ће Србија да чува везе са пријатељским земљама попут Ирана и да развија сарадњу у областима, у којима за то постоје реалне могућности и обострани интерес, уз наду да ће, пре свега, економска сарадња да доживи успон. Амбасадор је пренео похвале иранског државног врха за лично интересовање и иницијативу председника Вучића за унапређење економских односа двеју земаља. На састанку је договорена званична посета председника Вучића Техерану током следеће године, коју је, на његову жалост, из здравствених разлога ове године морао да одложи.
 
Амбасадор Абдулахи је потврдио опредељење Ирана да развија свестране односе са Србијом.
 
Председник Вучић је амбасадору Абдулахију пожелео много среће и успеха на личном и пословном плану.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 30. децембар 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.