Опроштајна посета амбасадора Републике Кореје

Саопштења

22.11.2021. - 11:05

Опроштајна посета амбасадора Републике Кореје

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје Хјонг-ћен Чеа и захвалио му што је, својим посвећеним радом, допринео унапређењу билатералних односа двеју земаља, а посебно на томе што је већи део својих дипломатских активности посветио привлачењу корејских инвеститора у Србију.

Председник Вучић и амбасадор Че су се сагласили да треба наставити са интензивирањем политичког дијалога и јачањем економских веза двеју земаља, с обзиром на велике могућности за привредну сарадњу. И овом приликом је констатовано да се све више корејских компанија интересује за услове инвестирања на српском тржишту, захваљујући и раду канцеларије КОТРА (Корејска агенције за промоцију трговине и извоза). Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности и за сарадњу у другим областима, попут образовања, културе и спорта, као и пројектима "паметних градова", електронске управе и заштите животне средине.
 
Амбасадор Че је рекао да му је била част да представља своју земљу у Србији и захвалио на подршци коју је председник Вучић пружао његовом раду, посебно у области економске сарадње. Он је, такође, рекао да ће и на новој дужности наставити да ради на промовисању Србије као одличне дестинације за инвестиције корејских компанија. 
 
Председник Вучић је амбасадору Чеу пожелео много успеха на новој дужности, уверен да ће и даље доприносити сарадњи двеју земаља. Председник Вучић је подсетио да председник Републике Кореје има отворен позив да посети Републику Србију.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
22. новембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).