Опроштајна посета амбасадора Републике Словеније

Саопштења

06.11.2019. - 10:03

Опроштајна посета амбасадора Републике Словеније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Словеније Изтока Јарца и захвалио му на доприносу развоју односа двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да су, током дипломатског мандата амбасадора Јарца у Београду, интензивирани политички дијалог и економска сарадња Србије и Словеније, као и то да су посете председника Пахора и премијера Шареца биле велики подстицај билатералним односима, али и регионалној сарадњи, с обзиром на активан ангажман Словеније у регионалним питањима у оквиру Брдо-Бриони процеса, као и Берлинског процеса. С тим у вези, председник Вучић је истакао опредељење Србије за очување мира и стабилности у региону.
 
Председник Вучић је захвалио на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије и изразио наду да ће амбасадор Јарц исказати ту подршку и на својој новој дужности сталног представника своје земље у Европској унији. Председник Вучић је замолио амбасадора Јарца да пренесе његову захвалност премијеру Шарецу што се лично ангажовао на упућивању словеначких експерата за помоћ Србији на европском путу.
 
Амбасадор Јарц је изразио задовољство што у Србији постоји значајна подршка стратешкој сарадњи са Словенијом и истакао да је одржавање заједничких седница влада значајно утицало на боље разумевање и већу сарадњу двеју земаља.
 
Председник Вучић је пожелео амбасадору Јарцу много успеха на новој дужности и срећу у личном животу. 
 
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд, 16. новембар 2019. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).