Опроштајна посета амбасадора Швајцарске

Саопштења

18.08.2020. - 11:02

Опроштајна посета амбасадора Швајцарске Конфедерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Швајцарске Конфедерације Филипа Геа и захвалио му на успешној сарадњи током претходне четири године.

Председник Вучић је рекао да је амбасадор Ге дао значајан допринос развоју односа Србије и Швајцарске, оценивши да су политички дијалог и економска сарадња у успону. Двојица саговорника су се сагласили да још нису искоришћене све могућности у области привреде и да се треба фокусирати на привлачење више швајцарских инвестиција на српско тржиште, као и повећање робне размене.
 
Председник Вучић је захвалио на пруженој помоћи у области дуалног образовања, који успостављамо у Србији по узору на Швајцарску као земљу са једним од најбољих образовних система. Он је изразио задовољство што је имао прилику да о дуалном образовању много научи од Урсуле Ренолд из Швајцарског економског института и нагласио да је дуално образовање будућност Србије. Амбасадор Ге је истакао значај остварене сарадње у оснивању научно-технолошких паркова у Србији, не само у Београду, него и у Нишу и Чачку.
 
Председник Вучић је амбасадору Геу захвалио на подршци Швајцарске европском путу Србије. Двојица саговорника су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима које је наметнула пандемија корона вируса, посебно за економију. Председник Вучић је, тим поводом, изразио захвалност на значајној донацији коју је Швајцарска дала Србији за борбу против КОВИД-19.
 
Председник Вучић је амбасадору Геу пожелео много успеха у наставку дипломатске каријере.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
18. aвгуст 2020.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).