Опроштајна посета амбасадора Уједињеног Краљевства

Саопштења

28.06.2019. - 11:24

Oпроштајнa посетa амбасадора Уједињеног Краљевства

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Уједињеног Краљевства Дениса Кифа и захвалио му што је својим дипломатским умећем дао допринос развоју сарадње двеју земаља.

Председник Вучић и амбасадор Киф су, и овом приликом, разговарали о билатералним односима, ситуацији у региону, као и о току преговора о изласку Уједињеног Краљевства из Европске уније.
 
Двојица саговорника су се сагласили да две земље имају још много могућности за унапређење политичког дијалога и економских веза, а да је приметно да јача сарадња у области дигитализације и образовања, посебно кроз пројекат "Школе за 21. век", као и у оквиру борбе против организованог криминала и тероризма. Председник Вучић је изразио захвалност Влади у Лондону што је пројектима попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране кроз Фонд за добру управу, подржала процес реформи у Србији. 
 
Амбасадор Киф je рекао да је, током свог петогодишњег мандата у Београду, највеће промене приметио у сфери економије, јер се Србија, после тешких реформи, вратила у токове економског раста, инвеститори показују велико интересовање и више се гради. Он је рекао да, без обзира на избор Британаца да напусте Европску унију, његова земља подржава улазак Србије у ЕУ и наставак неопходних реформи на европском путу, јер је то у складу са интересом да се на Западном Балкану успоставе безбедност и стабилност.
 
Председник Вучић је још једном истакао своју посвећеност политици мира и сарадње у региону и изразио захвалност Уједињеном Краљевству што учешћем у Берлинском процесу подржава развој Западног Балкана. Он је поновио и посвећеност налажењу решења за питање Косова и Метохије кроз дијалог, уз посредовање Европске уније, и указао на неопходност да Приштина укине таксе на робу из централне Србије. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
28. јун 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.