Опроштајна посета апостолског нунција у Србији

Саопштења

04.07.2022. - 11:51

Опроштајна посета апостолског нунција у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету апостолског нунција у Београду надбискупа Лучана Суријанија и захвалио му на личном залагању на унапређењу односа између Србије и Свете Столице. 

Председник Вучић је нагласио да је сарадња између Републике Србије и Свете Столице веома добра и на изузетно конструктивном нивоу, те подсетио на ранију посету Ватикану и мудре речи папе Франциска, које су га увериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима.
 
Председник Вучић је такође истакао да су односи Србије и Свете Столице засновани на истинском међусобном уважавању и изразио захвалност Ватикану на поштовању територијалног интегритета Републике Србије, кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.
 
Надбискуп Суријани је рекао да је током шестогодишњег боравка у Србији био сведок развоја наше земље и уједно поздравио велики допринос председника Вучића миру и стабилности у региону.
 
Председник Вучић је надбискупу Суријанију пожелео добро здравље и много успеха у будућем раду.
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
 
Београд,
04. јул 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).