vorlik.jpg

Саопштења

30.08.2012. - 00:00

Председник Николић са амбасадором САД-а Мерли Ворлик

Председник Републике СрбијеТомислав Николић разговарао је данас у Београду са Њеном Екселенцијом Мерли Ворлик, амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији.

Током сусрета, председник Републике Србије и амбасадорка Сједињених Држава разговарали су о потреби скорог наставка преговора између Републике Србије и привремених власти у Приштини. Том приликом, сагласили су се да је неопходно сачувати стабилност на простору Косова и Метохије. Председник Николић је истакао да је Влада Републике Србије апсолутно ангажована да створи услове за наставак преговора и још једном нагласио потребу да преговори са техничког буду подигнути и на политички ниво. Председник Републике Србије рекао је да је потребно да се по питању Косова и Метохије преузме одговорност према грађанима и интересима Републике Србије и да све што буде договорено у наставку преговора буде прецизно дефинисано, како би се избегла вишеструка тумачења. Он је још једном нагласио своју решеност да се по питању проблема јужне српске покрајине у Србији постигне консензус свих релевантних политичких и друштвених фактора.

Поводом тешке економске ситуације у којој се Србија налази, председник Николић је истакао да је нашој земљи пре свега потребно поновно успостављање сарадње са Међународним монетарним фондом, као и привлачење нових инвестиција, пре свега у пољопривреду и енергетику, које је оценио као наше две велике развојне шансе. Само вредним радом и одговорном државном економском политиком Србија може изаћи из економске кризе у којој се већ дуже време налази, истакао је председник Николић.Прес служба
Председника Републике

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.