sl5(1).jpg

23.07.2012. - 11:37

Председник Николић са генералним секретаром УН-а Бан Ки Муном

Током срдачног и отвореног разговора, председник Николић је посебно истакао да би Уједињене Нације требало да имају активнију улогу у борби за очување принципа међународног права, територијалног интегритета и суверенитета међународно признатих држава - чланица Уједињених Нација и спровођење и поштовање Резолуције 1244 Савета безбедности. Са тим у вези, председник Томислав Николић је рекао да ће Србија затражити да разговори са привременим властима у Приштини од сада буду вођени уз присуство представника Уједињених Нација. Председник Србије је такође додао да су недавни учестали инциденти у јужној српској покрајини, за које су одговорне власти у Приштини, покушај да се испровоцира српска страна пред наставак дијалога и још једном позвао све међународне факторе на Косову и Метохији, па тако и Уједињене Нације, да обављају своје дужности у складу са мандатом и осигурају мир и безбедност за све грађане покрајине.

Генерални секретар Уједињених Нација Бан Ки Мун изразио је задовољство својом посетом Београду и додао да је уверен да ће Република Србија дати свој пуни допринос раду ове организације, поготово у наредних годину дана, током председавања Вука Јеремића

Подели