18366740_b.JPG

Саопштења

10.06.2013. - 18:09

Председник Николић са премијером Пољске

Београд, 10. јун 2013. године – Председник Републике Томислав Николић разговарао је данас са председником владе Републике Пољске, господином Доналдом Туском.

Председник Србије Томислав Николић је истакао да је пријатељство народа веома искрено и отворено и да нас посебно спајају словенско порекло, исти историјски циљеви, а посебно борба за правду и слободу. „Пољска је део Европске уније и може пуно да помогне Србији у добијању датума за отпочињање преговора“ рекао је српски председник. „Ако нас ЕУ не охрабри, затвориће се многи путеви које смо стрпљиво градили у протеклој години, а посебно остварење јединства и помирење народа са ових простора“, рекао је председник Николић и додао да ће на тај начин бити отежана имплементација Бриселког споразума, ако не и сасвим онемогућена. Председник Томислав Николић је подвукао да је сада историјска шанса да остваримо трајно пријатељство са немачким народом и да се наши односи значајно унапреде и учврсте.
 
Премијер Републике Пољске Доналд Туск је истакао да потпуно разуме осећања и повезаност Србије са Косовом и Метохијом, али да је политичка реалност таква да изискује рационалност и трезвеност. „Захваљујући Вашој стратегији господине председниче, будућност Србије је добила смисао. То је прави пут и на њему имате пуну подршку Пољске“ рекао је премијер Туск. Он је истакао да као припадник кашупске народности у Пољској потпуно разуме дилеме са којима се суочава српски народ и да је његова подршка европском путу Србије безусловна у сваком смислу. 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).