francuska.jpg

Саопштења

22.05.2014. - 00:00

Председник Николић у Француској

Београд, 22. мај 2014. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Паризу са председником Француске Републике Франсоа Оландом, о тешкој ситуацији у којој се наша земља нашла због катастрофалних поплава, као и о помоћи Француске пострадалима.

“Катастрофа је задесила моју земљу. Ми желимо да се одржи међународна конференција за помоћ Србији, али не само Србији, већ и Босни и Херцеговини и Хрватској. Апелујемо на Француску да нам помогне у тој иницијативи. Нама је до сад помогло 18 држава, то је била помоћ у спасавању живота, али сада ће нам требати и друга врста помоћи, да обновимо нашу земљу”, рекао је председник Николић у разговору са француским председником.

Председник Француске Републике Франсоа Оланд истакао је да је Француску изузетно погодила несрећа која је задесила Србију и Босну и Херцеговину.
“Ваше присуство у Француској је прилика да се чује апел који сте изнели – апел за помоћ Србији и Босни и Херцеговини. Можемо јако брзо да се одлучимо о сазивању донаторске конференције. У тренутку када има толико унесрећених у Србији морамо показати колико смо одговорни и солидарни“, истакао је председник Оланд.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).