Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Израела

Саопштења

16.09.2020. - 10:17

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Државе Израел

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Државе Израел Јахела Вилана, који му је пренео поздраве премијера Бенјамина Нетанјахуа.

Амбасадор Вилан је најпре обавестио председника Вучића да је од данас за Израел Србија на тзв. "зеленој листи", односно да српски држављани не морају у карантин по доласку у ту земљу. С тим у вези су двојица саговорника разговарали и о мерама које две земље предузимају за отклањање последица пандемије COVID-19 по њихове економије.
 
Пожелевши амбасадору Вилану успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Израела. Он је истакао да је томе посебно допринело међусобно поштовање и солидарност двају народа, који су кроз историју често делили трагичну судбину, посебно током Другог светског рата. Такође је рекао да у Србији нема места антисемитизму и подсетио на многа законска решења, која су донета у циљу уважавања права овдашње јеврејске заједнице, а што даје печат и свеукупним односима са јеврејским народом.
 
Председник Вучић је изразио задовољство недавним разговором са премијером Израела Нетанјахуом и његовим разумевањем ставова Србије.
 
Председник Вучић је ракао да Србија подржава успостављање трајног мира и стабилности на Блиском истоку. Он је истакао да се нада да ће у будућности бити нађен начин да буде постигнут договор који ће допринети бољем животу свих људи у том региону.
 
Амбасадор Вилан је рекао да с пажњом прати изузетно ангажовање председника Вучића на успостављању ближих веза двеју земаља и поздравио резултате разговора у Вашингтону.
 
Двојица саговорника су изразили наду да ће у наредним годинама више израелских инвеститора боље упознати и користити повољне услове за улагање на српском тржишту.
 
Томе ће много допринети и канцеларија Привредне коморе Србије и Министарства економије која ће ускоро бити отворена у Јерусалиму.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,

16. септембар 2020. године

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.