Председник Вучић састао се са директором Дирекције за континенталну Европу Министарства спољних послова Републике Француске

Саопштења

17.10.2019. - 15:47

Председник Вучић састао се са директором Дирекције за континенталну Европу Министарства спољних послова Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас директора Дирекције за континенталну Европу Министарства спољних послова Републике Француске Фредерика Мондолонија.

Председник Вучић је Мондолонију још једном захвалио на свему што је за односе Србије и Француске учинио током свог амбасадорског мандата у Београду. Двојица саговорника су се сагласили да је посета председника Макрона дала нови импулс билатералним односима. Француски дипломата је нагласио да је за председника Макрона посета Београду била посебна и да је дала нову енергију за српско-француску сарадњу и испуњавање амбициозних заједничких циљева. С тим у вези, Мондолони је за наредне месеце најавио посете неколико француских министара.
 
Званичник француског Министарства спољних послова је пренео и посвећеност председника Макрона дијалогу Београда и Приштине, коју је показао и кроз иницијативу да, са канцеларком Меркел, организује састанке посвећене том процесу.
 
Председник Вучић и Мондолони су разговарали и о француском виђењу проширења Европске уније, које, како је објаснио француски дипломата, подразумева чланство Западног Балкана по завршетку унутрашњих реформи ЕУ и испуњења услова од стране земаља кандидата.
 
Председник Вучић је захвалио на посвећености Француске економском развоју Србије кроз ангажовање Француске развојне агенције, чија је регионална канцеларија почела са радом у Београду.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
17. октобар 2019.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.