Састанак са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом

27.08.2019. - 13:12

Председник Вучић састао се са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом са којим је разговарао о односима двеју земаља, економској сарадњи и европским интеграцијама.

Председник Вучић захвалио је на подршци коју Словенија пружа Србији у процесу евроинтеграција, а посебно на континуираној политичкој и техничко-експертској помоћи у конкретним преговарачким поглављима. Он је нагласио да Србија види Словенију као веома важног партнера како билатерално, тако и у регионалном и европском контексту. „За Србију је Словенија веома важна као економски партнер са којим постоје стабилни економски токови, повезаност тржишта и све успешнија инвестициона сарадња“, истакао је председник Вучић.

„Словенија пружа подршку дијалогу Београда и Приштине, зато што је интерес Словеније да односи у региону буду добри“, рекао је словеначки премијер и додао да Србија може да рачуна на подршку у вези са проширењем ЕУ.

Двојица саговорника су констатовали да су билатерални односи веома интензивни, о чему сведоче међусобне посете на високом и највишем нивоу. Трговинска размена порасла је прошле године за 14 одсто, а Словенија је са милијарду евра један од највећих инвеститора у Србији. Као заговорник проширења ЕУ на Западни Балкан, Словенија подржава европске интеграције Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 27. август 2019.
Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.